HR cyclus en instrumenten

In een HR cyclus wordt door middel van het toepassen van HR instrumenten aandacht besteed aan de ontwikkeling van de medewerker. Door middel van functionerings- en beoordelingsgesprekken toets je doelen, prestaties en verwachtingen. Een beoordelings- of functioneringsgesprek is persoonlijk en kan alleen worden gevoerd door de directe leidinggevende die de medewerker tijdens de dagelijkse werkzaamheden aanstuurt. LEV kan echter wel een substantiële rol spelen als objectieve partij als het gaat om de persoonlijke loopbaandoelstellingen van de medewerker. Want deze zijn van wezenlijk belang in de HR cyclus en dragen daardoor bij aan de groei van het bedrijf.

De specialisten van LEV begeleiden en adviseren medewerkers bij het behalen van loopbaandoelen, in samenspraak met de werkgever. Welke keuze past bij de medewerker en hoe is dit in te passen in de functie en doorgroeimogelijkheden van de medewerker? 

* Loopbaanbegeleiding * Doelen, prestaties en verwachtingen * Doorgroeien * Duurzame inzetbaarheid * Opleidingen * Preventie * HR cyclus en instrumenten *

Wilt u meer weten? Bel ons voor een afspraak of vul onderstaand contactformulier in.
Uiteraard is dit volledig vrijblijvend!

Velden met een * zijn verplicht.
 HR cyclus en instrumenten